יום שבת, 15 באפריל 2017

זירה 8 חלק א'

1. בחרתי בנושא החברתי והפוליטי חיבור של דת ומדינה. נושא זה בוער בקרבי מפני שבאופן אישי אני פחות מתחברת לדת ולא מעוניינת להתחתן ברבנות. מעצבן אותי שבמדינת ישראל הדרך היחידה שמכירים זוג נשוי היא להתחתן דרך הרבנות. בעייני זאת  כפייה דתית כי עצם העובדה זו הדרך המדינה מכתיבה להתחתן ומי שלא עומד בקריטריונים שהרבנות מציבה לא יכול להיחשב בזוג נשוי בעייני הרשויות.
יש מספר אוכלוסיות שנפגעות מכך: הומואסקסואלים, זוגות מעורבים (לדוג' :יהודי ונוצרי), מי שמתגייר לא יכול להתחתן עם "כהן", ועוד.



מים בנושא חיבור דת ומדינה
 מים מקורי שיצרתי:

מים ללא עריכה:

כיצד זה מעודד ויוצר שיח ציבורי:
הסבר: המים מדבר על "הכפייה הדתית" שקיימת במדינת ישראל, עצם זה שלא ניתן להתחתן בארץ במקום אחר שהוא לא הרבנות מעורר אצלי תסכול ועצבים. אני מרגישה ששוללים ממני ומעוד רבים אחרים את הזכות לבחור היכן וכיצד להתחתן.
אני לא רואה בדרך זו לנכון, מפני שאני מרגישה שעצם העובדה שזו מדינה דמוקרטית ולא כפייתית, יש זכות לבחור כיצד והיכן להתחתן, ולא בדרך שאופן הנישואין היחיד הוא דרך הרבנות.





thinklink:






 קטע סאטירה בנושא הרבנות בארץ:





כתבה חדשותית בנושא כפייה דתית:

 כתבה חדשותית בנושא כפייה דתית





התחברתי לנושא זה מפני שבאתי מהעולם הדתי, והחלטתי בתהליך עמוק עם עצמי לחזור בשאלה ומפני שאני מכירה את אורך החיים הדתי אני לא מסכימה לו ואף מתנגדת אליו ובגלל זה אני כל כך טעונה בנושא זה, שמכריחים בכפייה לעשות את דברי הדת, ועוד במיוחד השילו של דת ומדינה, שגם אם אינני מסכימה איתו אני חייבת לנהוג באורך חיים זה.







זירה 1- הכיתה כזירת תקשורת:














זירה 7

ניתוח קליפ : דור דניאל - מקום לצידך
1.
2. מול אותו חלון ישן פותח את הבוקר, 
מחפש סיבה להישאר, 
אל אותו סיפור קטן נטול תקווה ואושר, 
אם אני עוזב אני לא חוזר. 

מחפש אותך בפנים, 
את כבר לא זאת שהכרתי, 
לא צריך לדבר על השתיקות, 
אני רוצה לפחד לבד, לעצמי מספיק שיקרתי, 
כל כך עצוב שכבר לא חשוב לבכות. 

אל תפני לי מקום לצידך 
תתמודדי אני הולך, 
תחייכי, את יודעת 
אל תשמרי לי מקום חם לחזור כשאהיה שיכור 
תוותרי, את שומעת. 

מחכה שהיום ירד, תרגעי ואז תביני, 
שלא מצאתי סיבה להישאר, 
סתם סיפור עצוב של סתיו, 
יום יבוא ותסלחי לי 
את אותו החלון ישן סוגר 

אל תפני לי מקום לצידך...



3. ניתוח דנוטטיבי:
מתקבל רושם שיש פה זוג צעיר שבדיוק עבר משבר כל שהוא ונראה שלגבר לא ממש אכפת והאישה ממש כועסת ברמה של להרוס ולשבור דברי וכדומה.

4.ניתוח קונוטטיבי:
אני באופן אישי מרגישה שיש פה הצגה בצורה שגוייה של נשים שהן מאוד אגרסיביות ומתעצבנות ללא סיבה בעוד שהגבר מאוד רגוע יחסית אליה וזה נותן ניגודיות חזקה שזה מראה שהאישה יותר נחותה מהגבר ושהוא יותר מאופק.

5.המסר המועבר בקליפ:
הסטריאוטיפ שנשים מאוד אגרסיביות ועצבניות ללא סיבה מוצדקת מאוד מועבר בקליפ בעוד שהגבר רגוע ושר ויושב על הספה בנינוחות והיא מנסה למשוך ממנו תשומת לב במור של שבירת ברים, צעקות, ובכי וכדומה. המסר הוא לדעתי שגברים יותר עיליים מנשים.